Σελίδες

5/6/08

Ο Προφήτης..





- «Kαι τι έχεις να μας πεις για τον γάμο δάσκαλε;» ρώτησε η Αλίκη κοιτάζοντας στα μάτια τον γέροντα.

Και εκείνος απάντησε απλώνοντας την ματιά του στην πλατιά θάλασσα.

-«Μαζί γεννηθήκατε και μαζί θα μείνετε εσαεί. Μαζί θα είστε ακόμα και αν τα λευκά φτερά του θανάτου σας αγκαλιάσουν. Μαζί θα είστε στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα.
Αλλά κρατήστε τις αποστάσεις σας. Αφήστε τον αέρα της συμβίωσης να περνάει ανάμεσα σας. Να πίνετε νερό από την ίδια βρύση αλλά ποτέ από το ίδιο ποτήρι. Αγαπήστε και αγαπηθείτε αλλά μην αφήσετε την αγάπη να στραγγαλίσει την σχέση σας. Τραγουδήστε και χαρείτε για το ίδιο πράγμα, αλλά ο καθένας τον χορό χώρια να τον τραβάει. Όπως οι χορδές της κιθάρας είναι μόνες τους και ομαδικά σε γλυκαίνουν με την μελωδία τους, έτσι και εσείς πρέπει να πορεύεστε μαζί, αλλά μόνοι σας. Αφήνετε τους αέρηδες της ελευθερίας να σας ανεμίζουν. Όπως η Βελανιδιά και η Κυπαρισσιά στο ίδιο χώμα μεγαλώνουνε αλλά ποτέ το ένα πάνω στην σκιά του άλλου.»


- «Πες μας και για την αγάπη..»

- «Όταν την γνωρίσετε παραδοθείτε άνευ όρων. Στροβιλιστείτε μαζί της, αφεθείτε στην μαγεία της. Ακόμα και αν σας παρασύρει στον γκρεμό, ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι μάταιη. Ακόμα και αν σας πληγώσει με το σπαθί που κρύβει μέσα της.
Και πιστέψτε την, αν σας μιλήσει. Ακόμα και αν τα λόγια της σας θρυμματίσουν την ψυχή. Η αγάπη έχει την δύναμη να σας ανεβάσει στο πιο ψηλό βουνό, αλλά και την κατάρα να σας ρίξει στο πιο απύθμενο βάθος. Η αγάπη ταΐζει τα χωράφια και η αγάπη εξαφανίζει τις σοδιές. Στο ίδιο ζύγι δύο δυνάμεις, αλλά πάντα ισορροπημένες. Μα όλα αυτά τα κάνει για να σας δώσει γνώση. Γνώση του εαυτού σας που δεν είχατε πριν την γνωρίσετε. Η Αγάπη είναι σοφή και η σοφία είναι αγάπη. Η Αγάπη δίνει μόνο αγάπη και δέχεται μόνο αγάπη. Μα και αν πιστέψεις ότι μπορείς να δείξεις τον δρόμο στην αγάπη, θα εκπλαγείς από το δρόμο που ξέρει η αγάπη. Κανείς δεν χαράζει τον δρόμο στην αγάπη, παρά μόνο η ίδια η αγάπη. Και αν κάποια στιγμή σου ζητήσει να θυσιάσεις κάτι, κάντο και μετά νιώσε όμορφα, μη σκεφτείς ούτε για μία στιγμή αν αξίζει! Έχεις πλησιάσει τον Θεό, από δρόμους που ούτε καν φανταζόσουν.

- «Μίλησε μας για την λύπη!» αναφώνησε μια άλλη κοπέλα από το βάθος.

- « Η λύπη είναι αδελφή της χαράς. Μετά την λύπη έρχεται η γαλήνη και μετά πάλι η χαρά. Χωρίς την χαρά η λύπη είναι ανούσια. Σαν φτιάχνεις μια κιθάρα δεν λαξεύεις τα ξύλα και λυπάσαι ; Τι όμορφη που είναι η μελωδία που απολαμβάνεις μετά! Η λύπη κάθεται στο ίδιο τραπέζι με την χαρά, οπότε να είσαι σίγουρος ότι μετά την λύπη η χαρά θα σε επισκεφτεί και τούμπλαλιν.



Εμπνευσμένο από το βιβλίο

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ & Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ

- ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ -

(παραφράσμένο με δικά μου λόγια)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφήτη Σούπερ Σταρ!

Ανώνυμος είπε...

Mou areseis megale!!!!!

Ανώνυμος είπε...

...δέν ξέρω την ηλικία σου, υποθέτω είσαι αρκετά νέος. Σαράντα χρόνια είμαστε παντρεμένοι με τη γυναίκα μου και νοιώθουμε έτσι οπως στην αρχή......

nkarakasis είπε...

Μεγάλο πράγμα φώτο vango,
μεγάλο πράγμα να ζεις την ζωή σου, αυτή που έχεις επιλέξει .. Σε θαυμάζω για αυτό,
Και ένα μπράβο στην γυναίκα σου!