Σελίδες

24/4/09

Μια Τριανταφυλλιά..




Ο Paul Potts είναι ένας άνθρωπος της "διπλανής" πόρτας. Πωλητής στο επάγγελμα, πίστεψε σε ένα όνειρο και εμφανίστηκε στον διαγωνισμό talent show της Βρετανίας..
Και μάγεψε..

Τα όνειρα είναι μια μορφή ενέργειας που ατενίζουν το μέλλον μας με αισιοδοξία. Μια ενέργεια που μπορεί να γίνει ανίκητη και ναι, κάποιοι πολλές φορές την μπερδεύουν με την πίστη. Όχι άδικα, λέω εγώ.

Μια τέτοια περίπτωση "ζει" στο μπαλκόνι μου και κάθε άνοιξη παρ' όλη την ακινησία και γύμνια του χειμώνα, αυτό βγάζει μπουμπούκια, πέταλα και στήμονες. Και φανταστείτε αυτό, κάθε χρόνο προσπαθεί να φτάσει και πιο ψηλά, λες και ξέρει κάτι που εγώ δεν γνωρίζω..

Σας παρουσιάζω την τριανταφυλλιά μου. Ένα φυτό με πίστη στην αγάπη του ήλιου..
Και εμένα βέβαια σας παρουσιάζω, που κάθε χρόνο του χαρίζω τις απαίσιες σκέψεις μου για το μέλλον του, μα αυτό από πείσμα με διαψεύδει κάθε άνοιξη..
Θα έλεγε κανείς ότι το κάνει επίτηδες για να με δει να τυλίγομαι στις σκέψεις μου, να με δει να δαγκώνω τα χείλια μου νευρικά που για άλλη μια χρονιά δεν βγήκα αληθινός.. Δεν του χαρίζω την συγνώμη μου, όχι, αλλά την παρακάτω σκέψη δεν μπορώ να μην την κάνω..

Άραγε αυτό τι να σκέφτεται για μένα;



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω πως αυτο που σκεφτεται για σενα δεν ανταποδιδει αναλογως τις δικες σου απαισιες σκεψεις..!
Εχεις δικιο πως συχνα οι ανθρωποι μπερδευουν τα ονειρα με την πιστη..η τουλαχιστον η αισθηση ασφαλειας που τους παρεχει η πιστη τους τους δινει ενα ακομη δικαιωμα να ονειρευονται..
ειναι φορες,ισως οι περισσοτερες, που το ονειρο σου δινει μια ασυναγωνιστη δυναμη και πεισμα..δεν ξερω αν σου εχει συμβει,ομως εγω εχω "τσακωσει" τον εαυτο μου να αδρανοποιειται και να βολευεται μεσα στο ονειρο,που απεχει αρκετα απ την πραγματικοτητα και παρ ολα αυτα να μην προσπαθω ουτε στο ελαχιστο να το "υλοποιησω"..
Μαλλον,τα ονειρα θελουν λιγακι προσοχη,γιατι η δυναμη τους ειναι παντα μεγαλη αλλα δεν εχει παντοτε την ιδια συμπεριφορα..
Καλημερα σε σενα και στην πεισματαρα τριανταφυλλια σου..
ελπιδα

nkarakasis είπε...

Καλή σου μέρα Ελπίδα.
Πίστη είναι ότι ελπίζουμε να πετύχει ή να μας δώσει κάτι. Πιστεύουμε στην τύχη για παράδειγμα σημαίνει ελπίζουμε στην τύχη.
Η ελπίδα και η πίστη είναι δεμένες λέξεις. Το όνειρο πάλι είναι μια φαντασίωση, κάτι που πιστεύουμε ότι θα μας δώσει ευτυχία. Το αν στεκόμαστε στο όνειρο, χωρίς να το κυνηγάμε, να το κάνουμε πραγματικότητα τι σημαίνει; ότι δεν το πιστεύουμε; ή ότι δεν πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε να το πραγματοποιήσουμε;
Πίστη, ελπίδα, όνειρο .. τρεις λέξεις δεμένες. Με ένα κοινό παρονομαστή. Εμάς.
Η τριανταφυλλιά μου σου γνέφει χαρούμενα..!
τσαο!

Μιχάλης Ρ. είπε...

Το όνειρο είναι η αρχή των πάντων. Τίποτα δεν πραγματοποιείται αν πρώτα δεν το φανταστούμε. Το σύμπαν στις δυο του μορφές υπαρκτό και ανύπαρκτο-φανταστικό (ότι δεν έγινε) συμπληρώνεται από το όνειρο. Το ανύπαρκτο-φανταστικό (ιδεατό) για να πραγματωθεί πρέπει να το ονειρευτούμε. Γι’ αυτό και το ανυλοποίητο θα χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη στο όνειρο του υλοποιημένου. Το χέρι σου θα γίνει γρηγορότερα καλά αν το φαντασθείς υγιές και δυνατό.
Η τριανταφυλλιά έχει τους δικούς της κώδικες συμπεριφοράς και ανάπτυξης κι εσύ Νίκο τους δικούς σου. Σκέψου σαν τριανταφυλλιά, μπορεί να έχει κρυμμένο κάτι για σένα. Μπορεί να έχει και τις ίδιες απορίες για τη ζωή στο διαμέρισμα.
Ελπίδα, υπάρχει πρόβλημα όταν στο όνειρο συμμετέχουν τρίτοι, δεν αρκείσαι σ’ αυτό και προσπαθείς να το προσαρμόσεις στη δική σου πραγματικότητα. Η τριανταφυλλία έχει και κάνει τα δικά της όνειρα γι’ αυτήν. Εγώ προσπαθώ να ευχαριστιέμαι απ’ τις ονειρώσεις μου και να μην αισθάνομαι ενοχές γι’ αυτές. «Πορτοφολάς» της ζωής που θέλω και ελπίζω.
ΥΣ: Αποφεύγω τις συναντήσεις με θεούς και δαίμονες Νίκο. Ποτέ δεν βγήκε σε καλό σ’ όσους τους συνάντησαν. Προς το παρόν τα καταφέρνω και χωρίς αυτούς μια χαρά. Τους σέβομαι και τους αποφεύγω.

nkarakasis είπε...

Πορτοφολάς της ζωής.. ! σωστόοο!

Και καλά κάνεις, με τους Θεούς χρειάζεται μια πειθαρχεία.! χα!

Καλησπερίζω τον Βόλο!