Σελίδες

4/3/10

Το πανωφόρι τρύπησε, μπάλωσε το και μην μιλάς..


Σε μια επιχείρηση άμα ένα τμήμα φανερώνει μόνιμα ζημιές, δύο είναι οι λύσεις, ή το σταματάς ή αλλάζεις την διοίκηση ελπίζοντας. Ο Καραμανλής ήξερε τον τρόπο για να φύγει, υποσχέθηκε ότι θα πάρει τα μέτρα που εν’ τέλη πήρε ο Παπανδρέου και ο Παπανδρέου ήξερε πως θα μπει στο παιχνίδι, υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια. Ο λαός, πλανήθηκε, αποπλανήθηκε, πλάνη οικτρή έζησε και ίσως ζει ..

Το αφεντικό λοιπόν, είπε : «Πρέπει να αλλάξουμε την διοίκηση, μπας και πάρουμε πίσω τα δάνεια που δώσαμε στους ακαμάτες Έλληνες..!»
«Ναι αλλά πως;» αναρωτήθηκαν οι άλλοι ηγέτες..
«Αλλάζουμε διοίκηση, φέρε μου τον χοντρό να του πω τι θα πει, φέρε και τον ψηλό να του πω επίσης τι θα πει και όλα θα πάνε ρολόι..»
Και πήγαν. Ο πρώην πρωθυπουργός και ο νυν, κοίταζαν το αφεντικό με βλέμμα αγελάδας..
«Και πως θα γίνουν όλα αυτά; Πρόσφατα είχαμε τα Δεκεμβριανά, θέλετε να κάψουν την Αθήνα; Πως θα τους πούμε ότι πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι; Δεν έχουμε..»
«Αηδίες! Εγώ όποτε έρχομαι Αθήνα, όλοι με porche και Mercedes κυκλοφορούν, έχετε και δεν μας τα δίνετε.. Σκύψε να σου πω το σχέδιο, είπε στον νυν πρωθυπουργό με νόημα.. Άκου, οι Έλληνες ο μόνος τρόπος για να κάνουν θυσίες είναι να τους πατήσουν τον κάλο και ποιος είναι ο κάλος του Έλληνα; Ε;»
«Ποιος;» αναρωτήθηκε ο νυν
«Η Εθνική περηφάνια, η ιστορία σας, το απωθημένο με τους πρώην κατακτητές σας..»
«αα…» είπε πάλι ο νυν, εμφανίζοντας μια άηχη λάμψη κατανόησης, δίχως όμως να καταλάβει τίποτα, ήταν και αυτή η μάνα του που του έλεγε συνέχεια να δείχνει έξυπνος..
«Φέρε μου τον διευθυντή του focus, να σου φτιάξω εγώ κατάσταση μίσους..» είπε το αφεντικό και τον έδιωξε κουνώντας το χέρι με απαξίωση, να σαν να καθόταν μια μύγα πάνω στο καφέ της.. «Φέρε και κάνα-δυό δημοσιογράφους δικούς μας και θα δέσει το γλυκό..»
«Μα … το μόνο που θα καταφέρουμε τελικά, είναι να πάρουμε και άλλα δάνεια, ποτέ δεν θα μαζέψουμε όλα τα χρωστούμενα.. πάλι χρεωμένοι θα είμαστε, όλα γίνονται για να πάρουμε και άλλα δάνεια έτσι δεν είναι ;» είπε ο νυν σε μια αναλαμπή εξυπνάδας και το βλέμμα του κινήθηκε νευρικά στον χώρο ..
«Χααχα! Μα πρέπει να χρωστάτε, δε το βλέπεις;»
Στην έξοδο, ο πρώην πρωθυπουργός πιάνει γελώντας τον ώμο του νυν, «Ε σκέψου θετικά, στην καλύτερη να έχεις την τύχη του Καποδίστρια όταν ζήτησε και εκείνος από τους Έλληνες να σφίξουν το ζωνάρι ε; άμα είσαι τυχερός ..»
Ράκος ο νυν αλλά τι να κάνεις, υπάλληλος ήταν έπρεπε να εκτελέσει κατά γράμμα την γραμμή της διοίκησης..
Μέσα του όμως μια σπίθα του ψιλοέκαιγε τις σκέψεις «Και αν φερόμουν σαν Έλληνας; Την κάνω από την εταιρία, παίρνω μαζί μου όλο το χρέος και το ξεκοκαλίζουμε σιγά-σιγά και από εκεί πάνε οι άλλοι.. δεν με χέζουν…» με το που στρίβει στην γωνία με την άκρη του ματιού του βλέπει τον Ερντογάν χεράκι-χεράκι με τους εντιμότατες γείτονες μας, να μπαίνουν μέσα στο γραφείο του αφεντικού και αμέσως καταλαβαίνει την πικρή αλήθεια.. Το αφεντικό είναι τρομερός πολιτικάντης..

Ο Έλληνας με φανερή στεναχώρια, κοιτά το άδειο ψυγείο και αναρωτιέται, «Και τι έφταιξα εγώ; Είναι κακό που θέλω να αγοράζω 2 αυτοκίνητα στην ζωή μου; Να έχω μια τηλεόραση και internet παντού; Να τρώω κάθε Κυριακή κρέας και το καλοκαίρι να ξεσκάω δυο βδομάδες σε ένα νησί;»

Απάντηση δεν βρίσκει, και δεν θα βρει..

Α! Να και άλλος ένας λίγο πιο καχύποπτος Έλληνας που κάθεται στην ρίζα μιας ελιάς και αναρωτιέται φωναχτά : « Τελικά η παγκοσμιοποίηση μας έβγαλε τις στολές του πολέμου και μας έβαλε τις πιστωτικές στην τσέπη..»

Τι να πεις;

14 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μπράβο πες τα...
Γιατί αφού γνωρίζει τους υπαίτιους αυτής της οικονομικής κατρακύλας δεν τους καθίζει στο σκαμνί αλλά προτιμά να τιμωρεί το λαό;
Τα έχουν τακτοποιημένα εξ' αρχής αυτοί.

΄Οποιος τον κλέφτη κρύβει, σκέφτεται να κλέψει περισσότερα...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

nkarakasis είπε...

Υποτίθεται ότι το κάνει, δες εξεταστικές και κόντρα εξεταστικές.. αυτό είναι το άλλο χάπι για μένα, κοινωνική δικαιοσύνη για να αποφύγουμε τις καταστροφές και αμέσως μετά αφαίμαξη...
Δεν ξέρω τι να πω πλέον..
Υποψιάζομαι ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτά, αλλά δεν μου περισσεύει πονηρό μυαλό να αντιληφθώ το μέγεθος..

Τώρα μας λένε να δώσουμε και κανένα νησάκι .. ε μην πάμε με άδεια χέρια στις Βρυξέλλες, ντροπή ..

cloudsinthemirror είπε...

Πες τα ρε gar...Μαζί σου.
Όταν κοιμηθείς με το διάολο πρέπει να ξέρεις πως κάποτε θα πληρώσεις.

nkarakasis είπε...

νυν απολύεις το Ευρώ σου Ελληνα, κατά το ρήμα τους..

Alex είπε...

κι'όμως ! ποιός Έλληνας αναρωτιέται περί της παγκοσμιοποίησης ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΙΑ?
και ...που να βρείς ελιά να αναρωτηθείς ?
και που να βρείς χρόνο να ψάξεις για ελιά ?
κ.ο.κ.....

nkarakasis είπε...

Μιλάω για μια ελιά που έχεις στην πλάτη..

Alice,Blueheart, Hermionie and other story-tellers.... είπε...

Δε μπορώ να πω πολλά, διότι υποτίθεται οτι... γεννήθηκα "σήμερα" και δε με παίρνει να εκφράζω άποψη. Ας μιλήσει κάποιος άλλος, λοιπόν.

"Ο λαός, πλανήθηκε, αποπλανήθηκε, πλάνη οικτρή έζησε και ίσως ζει .."


"Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, η πλάνη είναι ανανδρία"

Nietzsche

nkarakasis είπε...

Αγαπητή με το τεράστιο ψευδώνυμο,

Αν γεννήθηκες "σήμερα", ένας λόγος παραπάνω να αποκτήσεις άποψη για τα δρώμενα, διότι συμβαίνουν "σήμερα" και αφορούν το "αύριο" σου.
Ο Νίτσε, δίκιο θα' χε για να το λέει, το μόνο που έχω να προσθέσω εγώ είναι ότι η ανθρωπότητα ζει μέσα απο τις ισορροπίες, οι άνθρωποι που θα μας προσπαθήσουν να μας κοροιδέψουν, οι άνθρωποι που θα δείξουν την ανδρεία τους, οι άνθρωποι που απλά δεν θα συμμετάσχουν. Ζυγαριά είναι και κάπου γέρνει ανα εποχή και γεγονός. Σε τι ζωή ζουμε πλέον;
Νομίζω στην εποχή που όλα αμφισβητούνται, παντού υπάρχουν συνωμοσίες και αόρατοι εχθροί. Δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με τους βάρβαρους γείτονες που θα μας κατακτήσουν με την δύναμη του στρατού, αλλά έξυπνους, μορφωμένους επιχειρηματίες και οικονομολόγους που θα μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί..

Το μεγαλύτερο έλλειμα της Ελλάδος ειναι η παιδεία της. Αν όλοι αυτοί οι φωστήρες του εξωτερικού ήταν εδώ και η Ελλάδα φρόντιζε να έχουν τα προς το ζην με το παραπάνω, είχαν μέλλον, προοπτικές και η προσφορά τους γινόταν δεκτή χωρίς κομματικά ή συμφεροντολογικά κριτίρια, τότε ναι, δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα.
Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι οι αγορές θα έπαιζαν στοίχημα με την οικονομική καταστροφή της χώρας μας; Πώς δεν το είχαμε δει να έρχεται εδώ και τόσα χρόνια;
Θα μείνω με τις ερωτήσεις..

cloudsinthemirror είπε...

Αυτά κάνετε:ξεκινάτε από το Νίτσε και παίρνετε master στην αμπελοφιλοσοφία...
Ενώ ο ίδιος είπε: "ΠΡΙΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ...ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΑΞΙΑ."

cloudsinthemirror είπε...

@ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ:ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:ΕΙΣΕΤΙ ΝΕΦΕΛΩΔΕΣ...

Alice,Blueheart, Hermionie and other story-tellers.... είπε...

Αγαπητέ κ.Καρακάση,

τα λόγια του Νίτσε υπάρχουν στο βιβλίο της έκθεσης της Γ' λυκείου και αν και αναφέρεται στη μαζοποίηση, το σύνδεσα με τη φράση σας. Όσο για τους φωστήρες; Πάει, έφυγαν δυστυχώς και αντί να γίνει κάτι για να βγάλουμε και να κρατήσουμε τους επόμενους, κόβουμε άλλες 100.000 απο την παιδεία...Δυστυχώς.

Κύριε clouds in the mirror, δεν παίρνω master στην αμπελοφιλοσοφία, ειδικά με το να χρησιμοποιώ φράση κάποιου άλλου, αλλά και να το έκανα, δε ντρέπομαι που ξεκινώ έστω απο κάπου. Ντρέπομαι που το κατακρίνετε εσείς.

cloudsinthemirror είπε...

Αρκεί που ντρέπεστε...αδιάφορο το γιατί ντρέπεστε. Η ντροπή αποδυναμώνει ή ενισχύει πεποιθήσεις και άρα δια-μορφώνει.

Alice,Blueheart, Hermionie and other story-tellers.... είπε...

Δεν αντιλέγω...Συνεπώς,πιο ωφέλιμο είναι να ντρέπεσαι εσύ γι' άλλους, παρά να ντρέπονται οι άλλοι για σένα.

Με δια-φωτίσατε και σήμερα.