Σελίδες

27/5/10

Ευτυχία Είναι Αυτό...



Είναι εκείνος ο παφλασμός που σου κόβει τις σκέψεις. Σε κάνει να μουδιάζεις. Χαζεύεις το θηρίο και σκέφτεσαι αν θα αποφασίσει να σου χιμήξει ή θα σε αφήσει. Τέτοιες οι στιγμές που με ταράζουν σαν ακούω την θάλασσα της ζωής μου να χτυπάει τα πλακάκια στην είσοδο.
Είναι όλα μαζί, όλες οι σκέψεις μου έχουν μπει σε ένα χωνί και χύνονται στην κρεατομηχανή. Αποτέλεσμα, μέθοδος, αίτιο και αιτιατό.. όλα ένας κιμάς..

Το να γράφω είναι μια διαδικασία ερωτική, ζω τον έρωτα, την μέθη της εφηβικής ηδονής. Του ανοιξιάτικου οργασμού. Με την λέξη Τέλος, ανθίζει μέσα μου η γαλήνη, η ολοκλήρωση. Ο υλισμός του περιβάλλοντα χώρου μου γίνεται σκηνικό μας μεγαλόπρεπης αυλής, όπου παρελαύνουν άνθρωποι, σκέψεις και θηρία. Με μένα ανάμεσα, στο κέντρο αν θες, με τον κονδυλοφόρο να σημειώνω πρόσωπα και γεγονότα.
Η εργασία από την άλλη, είναι οι φίλοι, τούτοι που με ταρακουνάν καθημερινά και μου λένε, Πάψε, Πάψε, μεγάλωσε πιά!
Και εγώ Κοτσαμπάσης στον Καστρόπυργο, αναδεύομαι ανάμεσα τους : Ρωμιούς για Τούρκους;
Και μετά με ρωτάς αν μπορώ να ζήσω μόνιμα στην αυλή του σκηνικού μου..
Τα πιο πιθανό είναι ότι πρέπει να σβήσει ο απόηχος, για να μείνει ο ήχος, να φύγει η άμμος και να μείνει στα χέρια μου το κοχύλι, αυτό που με τόση μαεστρία μάζεψα.

2 σχόλια:

Ο/η Ανωνυμος/η είπε...

Καλέ μου Νίκο,εγώ δεν θα σε ταρακουνήσω θα σου ζητήσω ψιθυρίζοντας να μείνεις παιδί...
Είναι υπέροχο για έναν άνθρωπο να ζει με πάθος ...όσο περισσότερο ερωτεύεσαι τόσο μεγαλύτερη η θέληση κι ο πόθος σου για ζωή...

(η πρώτη φορά στη ζωή μου που βάζω τόνους!:))

nkarakasis είπε...

Ξέρεις, δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ μου. Έπρεπε να έρθει ένας φίλος να μου το πει πρίν απο λίγες μέρες. Σύμπτωση; και εσύ το αναφέρεις τώρα. Πάντως είναι αλήθεια, όλα τα πράγματα στην ζωή μου τα έκανα με πάθος. Ότι ήθελα να μάθω, ότι ήθελα να καταφέρω. Όχι πάντα με επιτυχία, έπρεπε να γυρίσω πολλές φορές γύρω απο τον ευατό μου για να βρώ... ότι βρήκα. Από την μία είναι καλό, απο την άλλη πολλές φορές σκέφτομαι μήπως απλώς βρήκα ακόμα ένα πάθος..
Θα δείξει, το σκέφτομαι αλλά δεν με απασχολεί, για την ώρα το απολαμβάνω..
Να ΄σαι καλά..