Σελίδες

3/5/10

Monika - Over the hill




Μέσα απο ένα παράθυρο, φαντάζομαι την άνοιξη, μέσα απο την ψυχή αγναντεύω την θαλλασα, εκείνη την ατσαλένια δύναμη που κινεί.... ω τι μπορεί να κινήσει. 

Ανεβαίνω το λόφο, πιάνομαι, αφουγκράζομαι, προχωρώ. Δεν σταματώ, κρατιέμαι απο τα σχίνα, σταμάτω κατά στιγμές να σκουπίσω τον ιδρώτα, μα προχωρώ, άλλοτε σιγά, άλλοτε πιο γοργά. Κάτω μου πέτρες, βράχος και ζωή. Χώμα, εγω προχωρώ δεν κοιτάω άλλο. Κλείνω τα ματια και προχωρώ. Δεν ξέρω τι θα βρώ, δεν ξέρω τι με περιμένει. Λάθος; λάθος. Αγωνία να δω το λάθος. Αγωνία να δω στο λόφο πάνω τι κατοικεί; να είναι άνθρωποι ή ζώα; Να είναι δέντρα για πουρνάρια, να είναι σκίουροι ή τσιμεντένιες κολώνες; προχωρώ.. 
Καθότι πίσω πάντα κάτι θα είναι που θα με κάνει να προχωρώ. Αυτή είναι η αλήθεια, πίσω πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε κάνει να προχωρείς.. 

Στο λόφο, εκεί που η ζωή φαίνεται πιο μικρή. Μια κουτσουλιά, μια φευγαλαία σκέψη. Εκεί πηγαίνω .. 
Ανέκαθεν σε τούτη τη ζωή, θα αναρωτιέμαι, ζω για να προσφέρω ή προσφέρομαι για να ζω..


6 σχόλια:

fog είπε...

Αχ αυτά τα ερωτηματικά!

Καλό μήνα :)

nkarakasis είπε...

Καλό μήνα! Έτσι, έτσι ..

Να πω για την τραγουδίστρια του video. Είναι 24 χρονών, την λένε Monika, Ελληνίδα και με κέρδισε η φωνή της. Σπουδάζει μαθηματικός και πολλοί μιλάνε για μια ιδιαίτερη φωνή.. από όσα έχω διαβάσει για αυτήν, ίσως και προσωπικότητα.

kanivallos είπε...

Όσο υπάρχει κάτι που σε κάνει να προχωράς μην ανησυχείς.
Να αρχίζεις να ανησυχείς όταν πιά θα θεωρήσεις άσκοπο & ανώφελο το δρόμο.

nkarakasis είπε...

Όταν σταματήσω να αναρωτιέμαι, θα έχω πεθάνει αγαπητέ..

Ο/η Ανωνυμος/η είπε...

καλε μου Νικο,μου ελλειψε η συντροφια αλλα αποτελει φοβερα αποσυντονιστικο παραγοντα τωρα που προσπαθω να επιβαλλω στον εαυτο μου το "πρεπει"..οπως βλεπεις ειναι μια στιγμη αδυναμιας αυτη,το εσκασα για λιγο απ τον απαιτητικο δυναστη!
Η περιεργεια να δεις τι βρισκεται στην κορυφη του λοφου ειναι το κινητρο να ζεις και ναι να κανεις λαθη...μια περιεργεια τοσο βαθια σχεδον αμαρτωλη...μ' αρεσε πολυ αυτο που εγραψες...να σαι καλα

nkarakasis είπε...

Πρεπει να αφοσιωθείς σε αυτό που κάνεις,
Υπομονή για την ώρα, για να έχεις χρόνο μετά να διαβάσεις το βιβλίο μου.. χεχε
Να 'σαι καλά...