Σελίδες

1/4/09

Happy Birthday Μιχάλη!







Είπα να φέρω, δυο κοπελιές να σου τα πουν...

13 σχόλια:

nkarakasis είπε...

Ελπίζω να μην ήταν πρωταπριλιάτικο για τα γενέθλιά σου, γιατί τώρα θα τα γιορτάσεις θέλεις δεν θέλεις!!!

Χρόνια πολλά, με υγεία και πάνω από όλα καλά χρόνια, ωφέλιμα, αγκαλιά με αυτούς που αγαπάς..

pavlina είπε...

Χρόνια πολλά Μιχάλη!!! Γεμάτα υγεία, ευτυχία και αγάπη.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Pavlina σ’ ευχαριστώ. Η ευτυχία είναι θέμα θεϊκής επιλογής και προσωπικής αίσθησης του καθενός. Είμαι τυχερός κι ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσά σας ζώντας μαθαίνοντας, σ’ αυτή τη γειτονιά της αγάπης. Νίκο ευχαριστώ για τις ευχές και για το «δώρο» σου. Το καμάρωνα μαζί με τη δικιά μου Ελπίδα, το στεφάνι μου.

nkarakasis είπε...

Είδες παντού υπάρχει Ελπίδα!
Να 'σαι καλά Μιχάλη!.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα απ το πανταχου παρον μελος!Να σε χαιρεται η γυναικα σου και οσοι αγαπας..
Μιχαλη μου την ευτυχια τη βρισκει κανεις μεσα του και μονο..Η ευτυχια δεν απεικονιζει την τελειοτητα,αλλα τη σωστη αναλογια λυπης,χαρας,προβληματισμων και γενικοτερα οποιουδηποτε συναισθηματος ειναι ικανος ενας ανθρωπος να βιωσει..Μεσα σου θα βρεις τροπο να αντιμετωπισεις αυτα που θα σου φερει η ζωη ακομα κι οταν δεν θα ειναι αποτελεσμα των πραξεων σου..αν θελεις να εισαι ευτυχισμενος μπορεις να εισαι,αρκει να μην κυνηγησεις ποτε την ευτυχια,να μην τρεξεις ποτε πισω της,περα απο ψυχοφθορο ειναι και τοσο ανωφελο οσο να κυνηγησεις τη σκια σου..οταν ενας ανθρωπος μπορει να βρει λιγη γαληνη μεσα στον εαυτο του ειτε το συνειδητοποιει,ειτε οχι μπορει να γινει ευτυχισμενος..

nkarakasis είπε...

Η μια συνιστώσα είναι σωστή,υπάρχουν και άλλα όμως. Θα επανέρθω, μετά τη δουλειά.

nkarakasis είπε...

Ο Δαλάι Λάμα έχει γράψει ολόκληρα βιβλία για το θέμα της ευτυχίας και πιστέψτε με είναι μεγάλη υπόθεση.
Αυτό που αναφέρεις Ανώνυμη Ελπίς είναι η μία συνιστώσα, να είναι κανείς γαλήνιος. Η άλλη συνιστώσα είναι η θεϊκή επιλογή που ανέφερε ο Μιχάλης. Είναι θεική όμως;.
Εν συντομία γιατί ταλαιπωρούμαι, είναι θεϊκή αλλά κατά ένα μικρό ποσοστό. Αυτό που λέμε τύχη υπάρχει και εδώ. Τα υπόλοιπα είναι απόρροια συναισθημάτων όπως
Συμπόνια,
Οικειώτητα,
συμπάθεια,
Εναρμόνιση με τους ανθρώπους,
Χαμόγελο,
Χιούμορ.
Και φυσικά όλα αυτά καταπολεμούν την νο1 ασθένεια της μεγαλούπολης. Την μοναξιά.
Μπορεί κάποιος ποτέ να μην βρει το ταίρι του, να κάνει παιδιά αλλά μπορεί να έχει γνήσιους φίλους, αυθεντικές επαφές, συζητήσεις κ.α. Αυτό σε συνδυασμό με την εσώτερη γαλήνη και τον αληθινό συμβιβασμό της ζωής που ζει, μπορεί να οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη ζωή.
Και προς θεού την ευτυχία την ίδια δεν την κυνηγάμε λυσσαλέα, απλώς προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τα συστατικά της.
Κουράστηκα, σας κούρασα, συγνώμη..

Μιχάλης Ρ. είπε...

Παιδιά Ελπίδα και Νίκο, η θεωρητική και αναλυτική ανάπτυξη των πραγμάτων σε οδηγεί σε στασιμότητα και αμέτρητες δικαιολογίες για τη μη δράση. Στη ζωή και στο πείραμα όπου υπάρχει δράση υπάρχει αντίδραση. Η ευτυχία για μένα είναι η αντίδραση, το αποτέλεσμα της καθημερινής δραστηριότητας. Το να κυνηγάς την ευτυχία προϋποθέτει τη περιγραφή του αποτελέσματος, του στόχου σου κι αυτό είναι ο βασικός κανόνας της απογοήτευσης. Κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί στη ζωή που οι αστάθμητοι παράγοντες που αντιδρούν και επεμβαίνουν είναι χιλιάδες στο δευτερόλεπτο, να προβλεφθεί και να προσδιοριστεί με ακρίβεια.
Όταν γράφω η ευτυχία είναι θειική επιλογή δεν εννοώ ότι σε διάλεξε το θείο από το πλήθος, αλλά ότι ανταμείβεσαι για την βιώσιμη συμπεριφορά στις καθημερινές σου δραστηριότητες και συναναστροφές ή αντίθετα λούζεσαι το αποτέλεσμα της «ύβρεως». Το πώς επιτυγχάνεται αυτή η βιώσιμη συμπεριφορά είναι άλλη κουβέντα. Οι παλιές ψυχές που έχουν ξαναπερπατήσει το «δρόμο» ξέρουν και προφυλάγονται, οι καινούργιες και βιαστικές μέσα από τη συγχώρεση, θα έχουν άπειρες ευκαιρίες να ξαναδοκιμάσουν. «Για μένα ο δρόμος είναι δρόμος…»

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας κουρασες Νικο μου..!
Απλα θεωρω πως η ζωη μεσα απ τα απροοπτα της θα σου δωσει μια γραμμη στον τροπο της κινησης σου,ομως απο κει και περα η δικη σου συμπεριφορα θα ορισει την εξελιξη και αν αυτη θα αγγιξει ποτε την ευτυχια..Με την ελαχιστη εμπειρια ζωης που μπορω να εχω τολμω να πω πως το "δωσε και καποτε θα παρεις και μην πειραζεις κανεναν γιατι ολα εδω πληρωνονται" δεν εχω μεχρι στιγμης τους λογους για να το ασπαστω..Δινω και βιωνω την απολαυση της προσφορας,αυτη ειναι η αντμοιβη μου,βλαπτω και τρεμω τη συνειδηση μου,ιδου και η τιμωρια μου..Φυσικα η παραμικρη πραξη μας εχει συνεπειες,ειτε αυτες τις αντιλαμβανομαστε,ειτε οχι..η πορεια της ζωης μας σε μεγαλο ποσοστο ειναι μια σειρα πραξεων που αλληλεπιδρουν μεταξυ τους..
Μιχαλη μου ισως στο θεμα "υβρις-αντμοιβης" να λεμε το ιδιο,εγω ανεπτυξα προληπτικα!
Νικο,αυτο εννοω κι εγω.. νομιζω..η τυχη εχει σχεδον αμυδρη θεση και τα υπολοιπα πηγαζουν απο μεσα μας,ειτε ειναι συναισθηματα,ειτε ειναι λογικη..Στο παρδειγμα που εφερες οι εκδοχες για την "καταληξη" ενος ανθρωπου απορρεουν απ τα συναισθηματα και τον χαρακτηρα του που σε συνδιασμο πιθανως με ορισμενες συγκυριες τον οδηγησαν εκει..

nkarakasis είπε...

περάστε να πάρετε ένα φοντάν, μη συζητάμε και στο ξεροσφύρι ...
χα!

Ανώνυμος είπε...

Εμ βαλε μας και κατι να πιουμε κανενα ξηρο καρπο..τι οικοδεσποτης εισαι..!

nkarakasis είπε...

Χθες κούρασα το χέρι μου και έτσι δεν έφερα τους καρπούς. Περάστε μέσα, ανοίξτε το ψυγείο, τα ντουλάπια και βολευτείτε ..
χα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτο κι αν ειναι οικιοτητα και φιλοξενια..Για να δουμε λοιπον τι καλουδια εχεις στα ντουλαπια σου!Μιαμ,μιαμ..!