Σελίδες

30/7/10

Καλοκαίρι 2010!



Υποθέτω ότι εδώ πρέπει να πούμε καλό καλοκαίρι.

Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό δεν γράφω συχνά στο blog , μα τούτο πιστέψτε με, απαιτεί ενέργεια που δεν έχω. Γράφω κάτι καινούργιο, έχω γράψει ήδη ένα και ετοιμάζω δεύτερο. Δεν ξέρω αν πρόκειται για έμφυτη ραβδοσκοπία η ανακάλυψη του ικανού μυθιστορήματος για έκδοση, για μένα πάντως είναι η ανάγκη να μεταφέρω κάποιες σκέψεις μέσα από αυτό. Με λίγα λόγια, δεν γράφω απλά για να γράφω και επιπλέον το τελευταίο μου μυθιστόρημα που κυκλοφορεί, δεν σας κρύβω ότι με κούρασε αρκετά. Πλέον δεν έχω ιδιαίτερες δυνάμεις να γράφω νύχτα όπως συνήθιζα, ο χρόνος μου έχει γίνει περιορισμένος.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι το blog μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αλλά ότι μέσα στα πλαίσια του χρόνου μου θα εκτονώνομαι και εδώ. Εξάλλου έτσι το βλέπω αυτό το blog, σαν μια εκτόνωση προσωπική που έχω ανάγκη. Και να σημειώσω ότι αν αποφασίσω να σταματήσω, δεν θα το μάθετε ποτέ, δεν σκοπεύω ποτέ μου να κάνω ανακοινώσεις του στυλ "Βαρέθηκα", "Κουράστηκα" ή ¨Ο κύκλος έκλεισε". Δεν τα πιστεύω αυτά, καθότι για να ισχύσει αυτό, θα πρέπει αυτόματα να σημαίνει ότι έχω υποχρέωση να γράφω. Όπως είπα, είναι κάτι προσωπικό και εντελώς ερασιτεχνικό χωρίς καμία δέσμευση χρονική, ούτε κρύβει μέσα της κάποιο εργασιακό ύφος. Πολλά από τα κείμενα είναι για πέταμα, αλλά αντιπροσωπεύουν κάποιες χρονικές περιόδους δικές μου, συνεπώς πολύ σημαντικά για μένα. 
Να ευχαριστήσω εδώ απο καρδιάς, όλους τους φίλους που είτε απλά με διαβάζουν. είτε με την ζεστή τους ανάσα μου δίνουν δύναμη. Σας ευχαριστώ όλους και θα τα πούμε δυναμικά απο το Σεπτέμβρη. 

Στις 8/8 (Κυριακή) θα βρίσκομαι στο Δερβένι για να παρουσιάσω το βιβλίο μου Βασιλιάς Ικελος. Ελπίζω όχι μόνο να δω πολλούς από εσάς εκεί, αλλά και να έχετε διαβάσει το βιβλίο για να μπορέσουμε να κάνουμε ουσιαστικό διάλογο. Στην παρουσίαση θα είναι ο Κώστας Καρακάσης, Θείος μου και γνωστός συγγραφέας και ο Πέτρος Αλιφέρης καθηγητής Φιλολογίας.

Καλό καλοκαίρι !
Σας εύχομαι να ξαπλώσετε σε μια παραλία και να σηκωθείτε τον Σεπτέμβρη .. 

3 σχόλια:

fog είπε...

Καλό καλοκαίρι :)
Όλα τα άλλα, όπως έρθουν...

nkarakasis είπε...

..στο δρόμο..
Καλό καλοκαίρι!

meril είπε...

Καλά να περνάς λοιπόν........